Skip to content Skip to footer
HAKKIMIZDA

Inspired by Nature
Crafted by ARTA

ARTA Tekstil, temiz ve sağlıklı bir çevrenin gelecek nesillere aktarılması ve sürdürebilirliğin sağlanması için tüm üretim süreçlerinde kapsamlı bir çevre yönetim sistemi uygulayarak ulusal ve uluslararası yasal mevzuatlara, standartlara uygun çevre dostu mamul dokuma ve örme kumaşlar üretir.

ARTA Tekstil, hazır giyim sektörü için dokuma ve örme kumaş alanında, boyama, dijital ve rotasyon baskı, kaplama ve özel apre işlemleri konularında uzmanlaşmıştır. Bu alanda Türkiye’de en geniş işlem yelpazesine sahiptir.
Temel ürün çeşitleri; gabardin, poplin, kanvas, saten, armürlü ve double-face gibi dokuma kumaşlarla birlike örme kumaşlarda da geniş ürün gamıyla müşterilerine farklı ve yaratıcı çözümler sunmaktadır.

Sürdürülebilirlik ilkemiz doğrultusunda;

  • Çevresel sürdürülebilirlik için enerji ve doğal kaynakların verimli kullanılması
  • R.E.A.C.H standartlarına uygun hammadde sağlayan tedarikçilerin seçimi
  • İleri teknoloji biyolojik ve kimyasal atık arıtma tesisleri ile atıkların çevreye boşaltılmadan önce %100 oranında işlemden geçirilmesinin sağlanması
  • Baca gazı emisyonunun sürekli ölçümü, analizi ve etkin filtrelenmesi
  • Katı atık ve kimyasal yönetim sistemleri kullanımı
  • Su, enerji ve kimyasal madde tüketimi gibi çevresel kilit performans göstergelerinin yakından izlenmesi
  • Değerli doğal kaynakları verimli bir şekilde kullanmak için sıcak atık su ve baca gazından ısı geri kazanımı
  • Uluslararası standartlara uygun geri dönüşüm ve geri kazanım uygulamaları
  • Yüksek enerji verimliliğine ulaşmak ve doğal kaynak kullanımını azaltmak için çevre dostu ve güncel teknolojilere odaklanılması yönünde sürekli olarak teknolojimizi ve çevre yönetim sistemimizi geliştirmeye yönelik çalışmaları aralıksız sürdürmekteyiz.
  • Nisan 2024 tarihinde devreye alacağımız GES yatırımımızla birlikte,fabrikamızın tüm elektrik ihtiyacını yenilenebilir kaynaklardan kullanarak, karbon emisyonlarının azaltılmasına yönelik çok önemli bir adım atmaktayız.

ARTA Tekstil, ürünlerinde ekolojik standartları karşılayan, çevre dostu ve sağlık için zararlı kimyasalların üretimin herhangi bir aşamasında kullanılmadığını belgeleyen ISO 9001, ISO 14001, OHSAS 18001, Oekotex100 15.HTR.71990 ve Marks & Spencer ECP No: TK 00027 sertifikalarına sahiptir. Firmamız, ayrıca birçok küresel markayı bünyesinde tutan INDITEX grubunun onaylı üreticiler listesinde ve  JOIN LIFE kayıtlı tedarikçileri arasındadır.

Inspired by Nature
Crafted by ARTA

Adres
MERKEZ / SHOWROOM Fatih Cad. Kızılağaç Sok. No: 8 Merter 34169 İstanbul – Türkiye
FABRİKA

Velimeşe OSB 202 Sk. No: 4 Ergene
59850 Tekirdağ – Türkiye

İletişim

arta@arta.com.tr

+90 212 637 22 50

arta@arta.com.tr
+90 282 676 44 36

Arta Tekstil © 2023. All Right Reserved.